It’s dark. It’s boozy. It’s a secret.

Maak kans op een Bongiorno Halloween pakket

WEDSTRIJD: THE PURE ITALIAN TASTE

Koop een Bongiorno-product en maak kans op een Fiat 500

Over ons

Een goede morgen begint altijd in de ochtend,... buongiorno!

Onze passie voor Italië

We willen jullie introduceren aan onze familie, de Bongiorno familie, La famiglia Bongiorno

Alles is begonnen in 2009. We waren op zoek naar een naam voor mijn bedrijf. En niets was beter dan mijn naam… een goede morgen begint altijd ’s morgens, niet ’s avonds, en niet ’s middags.

“Dat is waarom wij altijd zeggen… buongiorno!”

Wij hebben een grote passie voor Italië. En wat is een betere manier om deze passie uit te drukken dan met een hart in de drie kleuren van Italië in ons logo. Zo simpel en puur een verwijzing naar onze roots, de echte Italiaanse tricolore, dit maakte alles compleet.

We begonnen onze zoektocht naar “The Pure Italian Taste”.

Want ik wou iedereen, maar dan ook iedereen laten kennis maken met La Famiglia Bongiorno. The Pure Italian Taste, we begonnen onze zoektocht.

Vincenzo vertrok naar Napoli! De meesten zouden mij voor gek verklaard hebben. Maar neen, niet een Bongiorno. We zijn gaan zoeken naar de béste citroenen op de markt. En daar hebben we een Limoncello van gemaakt waar je vandaag nog allemaal je vingers van aflikt.

Tijdens de vele skivakanties in Italië, dronken we Fragoline. Dit is waar het idee voor een tweede Bongiorno product was ontstaan! Vincenzo ging weer op zoektocht naar de beste wilde aardbeien. “Fragoline di Bongiorno” is geboren!

Maar er ontbrak nog iets…

de Famiglia Bongiorno miste nog de harde kern, de diepte, de diepte van de liefde voor een land en voor familie. En waar heb ik die gevonden?

Natuurlijk ging Vincenzo weer op zoek. Aangekomen met het vliegtuig in Palermo, 20 graden in de zon… zette hij voet op de grond en voelde dat hij iets moest vinden dat Sicilië en zijn vader, Giuseppe Bongiorno, eer aandeed, die ooit van Sicilië naar België kwam met alleen een doos, in de poging een beter leven voor zijn familie te vinden.

Vincenzo zocht en proefde maar vond niet wat hij zocht. Tot op een ochtend in Taormina… het mooiste plekje op aarde… op een terrasje, een beeldschone Siciliaanse vrouw met krullend haar vroeg of ze hem een glas sinaasappelsap mocht geven voor het ontbijt.

‘Natuurlijk, ga je gang,’ zei Vincenzo!  Maar wat hij niet verwachtte, was dat hem rode sinaasappelsap werd aangeboden. Waaaw! Zo mooi en zo lekker!

De productie van Don Pepé

De dame nodigde Vincenzo uit om te komen kijken naar de bomen in haar eigen tuin. Tarocco’s, Sanguinello’s! Prachtig!

Binnen twintig minuten, typisch Siciliaans, zat Vincenzo op de falde van de Etna, midden tussen de plantages van Sanguinello en Tarocco bomen. Zo lekker, dit is Bongiorno waardig! En niet veel later begon de productie van de Don Pepé.

Giuseppe Bongiorno, was een familieman, de man die iedereen bij elkaar bracht en nooit een gelegenheid miste om iets te vieren. En dit was een feest! Dus konden we niets beters bedenken dan “Don Pepé” op de fles te zetten!

Met onze producten brengen wij jou, Sicilië en het Siciliaanse feest naar u toe. We geven toe, het was niet altijd gemakkelijk! Maar voor nu zeggen we… Salute!

je ziet er zo jong uit!

Ben je ouder dan 18?